U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

WEVEN

Weef een sjaal in één dag

Altijd al eens willen weten hoe weven nu eigenlijk gaat? Dan is dit is je kans. Er staat een Ashford Sample It 25 cm weefgetouw voor je klaar;  er is deskundige begeleiding, een gezellige sfeer en een inspirerende ruimte. Wat wil je nog meer? 

Maak kennis met dit mooie ambacht en ga met je nieuwe sjaal naar huis, zélf geweven! Je kunt kiezen uit een selectie materialen en deze zijn bij de prijs inbegrepen. 

Hou er wel rekening mee dat je best ‘hard’ moet werken deze workshop dag! 

Meenemen: centimeter, eventueel notitiemateriaal en/of fototoestel, lunchpakket   zaterdag 2 april VOL

 woensdag 13 april,
2 plekken beschikbaar

  vrijdag 22 april,
1 plek beschikbaar

 

van 10.00-16.30 

prijs € 90,00

incl. materiaal,

aanmelden via de contactpagina

Weef je leven: Schaal weven-ontvangen.

Een platte vorm zo veranderen dat er een open of gesloten schaal ontstaat, maakt ons bewust van de keuzes die we kunnen maken in geven en ontvangen. Dat kan in iedere fase van ons leven anders zijn. We beginnen met een klein ritueel en een stille gedachtevorming gericht op wat we gaan maken. De workshop omvat twee dagdelen. De eerste keer maken we een begin met weven en kun je je raam mee naar huis nemen om af te weven. De tweede keer gaan we vormgeven en afwerken, eventueel versieren. Het is prettig als je comfortabele kleding draagt.
Docent: Bea Hardon

 


Dag 1 zaterdag 23 april
Dag 2 in onderling overleg
beide keren van 13.00-16.00.

€ 90,00 (10% korting voor vrienden van Kruid&Ambacht)

VOL

Cursus Beeldweven Basis 

In vier dagdelen leer je diverse technieken van het Beeldweven. Ga zelf je ontwerpen maken en leer met kleuren te spelen en mooie kleurovergangen te maken. Je krijgt een weefraam (deze leen je dus) mee naar huis om thuis verder te kunnen werken en ook huiswerk/ voorbereidingen te treffen voor de volgende les. Deze cursus is incl. materialen en gebruik weefraam.

Docent: Bea Hardon

 nog geen nieuwe data

Beeldweven Plus
Je hebt de basiscursus beeldweven gevolgd bij ons of je bent zelf al langer met beeldweven bezig en beheerst de basisbegrippen  redelijk tot goed dan kun je meedoen aan de vervolg cursus. Deze is als losse lessen te volgen. Twijfel je of je niveau goed aansluit neem dan even contact op.

 8 april, 27 mei, 1 juli, 12 augustus
van 14.00-16.00
€ 50,00/keer incl. materiaal 


 

‘Weef je eigen (keuken) Textiel’

In de weefstudio zijn verschillende 4-schachts tafelgetouwen beschikbaar, voor de duur van deze cursus.

 

In deze cursus, die verdeeld is over 5 cursusdata, werk je aan een weefproduct naar keuze waarbij vrijwel alle aspecten van het weefproces aan bod komen. Tussen de cursussendagen door kun je tijdens winkeltijden verder werken op je getouw. Er is dan geen docent aanwezig.

Materiaal: inclusief. Eigen weefmateriaal is ook welkom, in overleg met de docenten. 

Aantal deelnemers: maximaal 6

Docenten: Betty Smit-Engelse en Bea Hardon

Wát ga je weven? Je kunt kiezen*) uit: dekservetten; placemats; glazendoeken; gastendoeken.

*) In de weefstudio zijn inspirerende voorbeelden voorhanden om je 
te helpen met je keuze.

 

 

nieuwe data later in het jaar

 

 

 

Weefles op afspraak

Wil je liever privé les op een tijdstip dat het jou beter uitkomt?  In samenspraak met onze weefdocenten kunnen we daar meestal wel  een oplossing voor bieden.

Naast het leren weven op een hevelrietgetouw (rigid heddle loom) zijn er ook les mogelijkheden op meerschachts-getouwen en persoonlijke projecten.

neem contact op

€ 35,00/uur

 

 

Weefgroep De Trendsetters  *)

Je kunt al weven maar je zoekt inspiratie en je vindt het leuk om je kennis en passie over weven te delen met anderen: dan is de Weefgroep echt iets voor jou.

*) Trend  is het Deense woord voor:  Schering en Inslag

2e dinsdag van de maand
van 14.00-16.00

kijk bij Activiteiten en Groepen