U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

WEVEN

Open Weefstudio

In december jl. is de Weefstudio op de bovenverdieping van de winkel geopend.  De plek geeft ruimte aan het weven op meerschachtsgetouwen, beeldweven, ontwerpcursussen etc. We richten ons vooral op de creativiteit, vernieuwingen, net die andere aanpak! Ook blijven wij uiteraard cursussen aanbieden op de zogenaamde Hevelrietgetouwen. deze zullen vooral beneden in de winkel worden gegeven.

Naast  de cursusdagen is de Weefstudio iedere  laatste donderdagmiddag geopend van 13.30-17.00. Op deze middagen zal steeds 1 van de docenten aanwezig zijn. Voor uitleg, hulp, vragen etc. Je kunt getouwen bekijken maar ook zelf komen weven. Op andere dagen alleen op afspraak. We gaan op deze middagen ook meer activiteiten ontwikkelen en kennismakingsworkshops geven. Houd de website in de gaten voor meer informatie.

Ketting leren scheren voor een meerschachtsgetouw

Je leert verschillende scheertechnieken. En de ketting wordt ook in de les overgezet op een getouw. Het inrijgen van het getouw valt buiten deze workshop. Je krijgt veel tips en trucs aangereikt, je leert de begrippen en termen die bij het scheren horen.  Aan het einde van de workshop heb je een goed beeld gekregen van de voorbereidingen voor het weven op meerschachtsgetouwen. Ook heel geschikt als opfriscursus.

Docent: Betty Smit-Engelse 

nieuwe data voor 2020 volgen later

van 13.00-16.00

€ 50,00

Workshop 3D Rondweven

In deze workshop Rondweven ga je 3d weven dus een ruimtelijke vorm. Dat kan zijn een armband, ketting, mandje of object. Je weef op een hangende weefinstallatie

Docent: Bea Hardon.

Woensdag 26 februari

van 13.00-16.00

€ 50,00
incl. materiaal

Wevender Wijs (kennismaken met weven op 4 schachten)  

Heb je altijd al de wens gehad om eens kennis te maken met weven op 4 schachten? Dan is deze compacte ontdekkingsreis (4 dagdelen) misschien wel wat voor jou... Je hoeft geen enkele ervaring te hebben, je kunt direct aan de slag. De getouwen staan ingeregen voor je  klaar. Wevende-weg maak je kennis met  de werking en mogelijkheden van een 4 schachts (tafel-) getouw, de basisbegrippen, verschillende patronen/bindingen, eerste aanzet van de ‘bindingsleer’, het lezen van een zgn ‘weefbrief’, wat doen materialen, zelf experimenteren etc.

Docent: Betty Smit-Engelse  

Donderdag 23/1, 30/1, 6/2 en 20/2

van 13.30-16.00

€ 200,00

 

 

Weef een sjaal in één dag

Altijd al eens willen weten hoe weven nu eigenlijk gaat? Dan is dit is je kans. Er staan 6 kleine weefgetouwen klaar (Ashford Sample It 25 cm);  er is deskundige begeleiding, een gezellige sfeer en een inspirerende ruimte. Wat wil je nog meer? 

Maak kennis met dit mooie ambacht en ga met je nieuwe sjaal naar huis, zélf geweven! Je kunt kiezen uit een selectie materialen en deze zijn bij de prijs inbegrepen. 

Hou er wel rekening mee dat je best ‘hard’ moet werken deze workshop dag! 

Meenemen: centimeter, eventueel notitiemateriaal en/of fototoestel, lunchpakket   Dinsdag 14 januari

Zaterdag 7 maart VOL

Vrijdag 24 april

van 10.00 tot 16.30 uur


prijs € 85,--

incl. materiaal,
koffie/thee met wat lekkers en soep

aanmelden via de contactpagina

Cursus Beeldweven Basis 

In vier dagdelen leer je diverse technieken van het Beeldweven. Ga zelf je ontwerpen maken en leer met kleuren te spelen en mooie kleurovergangen te maken. Je krijgt een weefraam (deze leen je dus) mee naar huis om thuis verder te kunnen werken en ook huiswerk/ voorbereidingen te treffen voor de volgende les. Deze cursus is incl. materialen en gebruik weefraam.

Docent: Bea Hardon

Woensdag 22 januari, 19 februari, 11 maart en 15 april
steeds van 13.00-16.00

€ 200,00

incl. materiaal en gebruik weefraam

Beeldweven Plus
Je hebt de basiscursus beeldweven gevolgd bij ons of je bent zelf al langer met beeldweven bezig en beheerst de basisbegrippen  redelijk tot goed dan kun je meedoen aan de vervolg cursus. Deze is als losse lessen te volgen. Twijfel je of je niveau goed aansluit neem dan even contact op.

Woensdag 
 8/1, 5/2, 11/3, 15/4, 13/5, 10/6

van 13.00-16.00

€ 50,00/keer


 

‘Weef je eigen (keuken) Textiel’

Cursusduur: 18 lesuren, bestaande uit 6 dagdelen van 3 uur, die als volgt worden verdeeld:

2 dagdelen op de eerste cursusdag, vervolgens 4 dagdelen van 3 uur in een circa tweewekelijks ritme.

In de weefstudio zijn verschillende 4-schachts tafelgetouwen beschikbaar, voor de duur van deze cursus.
In deze cursus werk je aan een weefproduct naar keuze waarbij vrijwel alle aspecten van het weefproces aan bod komen.

Materiaal: inclusief. Eigen weefmateriaal is ook welkom, in overleg met de docenten. 

Aantal deelnemers: maximaal 6

Docenten: Betty Smit-Engelse en Bea Hardon

Wát ga je weven? Je kunt kiezen*) uit: dekservetten; placemats; glazendoeken; gastendoeken.

*) In de weefstudio zijn inspirerende voorbeelden voorhanden om je 
te helpen met je keuze.

Volledige cursusbeschrijving: klik op de link KEUKENTEXTIELWEVEN

 

 

 data (donderdagen) 2020:

 

deel 1 en 2, 19-03 van 10.00 – 16.00 u incl. kop soep

 

dagdelen 3, 4, 5 en 6 

van 13.00 - 16.00 respectievelijk op: 

02-04, 16-04, 07-05, 14-05


€ 325,00 incl. materiaal
 

 

 

Weefles op afspraak

Wil je liever privé les op een tijdstip dat het jou beter uitkomt?  In samenspraak met onze weefdocenten kunnen we daar meestal wel  een oplossing voor bieden.

Naast het leren weven op een hevelrietgetouw (rigid heddle loom) zijn er ook les mogelijkheden op meerschachts-getouwen en persoonlijke projecten.

neem contact op

€ 30,00/uur 

Weefgroep De Trendsetters  *)

Je kunt al weven maar je zoekt inspiratie en je vindt het leuk om je kennis en passie over weven te delen met anderen: dan is de Weefgroep echt iets voor jou.

*) Trend  is het Deense woord voor:  Schering en Inslag

kijk bij Activiteiten en Groepen