U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

WEVEN

Weef een sjaal in één dag

Altijd al eens willen weten hoe weven nu eigenlijk gaat? Dan is dit is je kans. Er staat een Ashford Sample It 25 cm weefgetouw voor je klaar;  er is deskundige begeleiding, een gezellige sfeer en een inspirerende ruimte. Wat wil je nog meer? 

Maak kennis met dit mooie ambacht en ga met je nieuwe sjaal naar huis, zélf geweven! Je kunt kiezen uit een selectie materialen en deze zijn bij de prijs inbegrepen. 

Hou er wel rekening mee dat je best ‘hard’ moet werken deze workshop dag! 

Meenemen: centimeter, eventueel notitiemateriaal en/of fototoestel, lunchpakket   

werk cursistenwerk cursisten

Zaterdag 14 januari VOL of

Vrijdag 10 maart VOL

Extra datum: zaterdag 18 maart VOL

van 10.00-16.30
 

prijs € 90,00

incl. materiaal


 

Creatief weven op je hevelrietgetouw 
Je hebt zelf een hevelrietgetouw en je kunt ook al weven maar je wilt meer creativiteit halen uit je getouw. Dan is deze workshop helemaal geschikt. Je krijgt instructies om je getouw van te voren te scheren en in te rijgen. Tijdens de workshop leer je materialen te combineren en diverse technieken om meer structuren aan te brengen in je weefwerk. Bijvoorbeeld d.m.v. kanttechnieken, beeldweeftechnieken en knooptechnieken.  

Zaterdag 25 maart

10.00-16.00

€ 90,00
nog 3 plekken beschikbaar

Cursus Beeldweven Basis 

In vier dagdelen leer je diverse technieken van het Beeldweven. Ga zelf je ontwerpen maken en leer met kleuren te spelen en mooie kleurovergangen te maken. Je krijgt een weefraam (deze leen je dus) mee naar huis om thuis verder te kunnen werken en ook huiswerk/ voorbereidingen te treffen voor de volgende les. Deze cursus is incl. materialen en gebruik weefraam.

Docent: Bea Hardon

nog geen nieuwe data 

Beeldweven Plus
Je hebt de basiscursus beeldweven gevolgd bij ons of je bent zelf al langer met beeldweven bezig en beheerst de basisbegrippen  redelijk tot goed dan kun je meedoen aan de vervolg cursus. Deze is als losse lessen te volgen. Twijfel je of je niveau goed aansluit neem dan even contact op.

  23 september, 21 oktober, 25 november, 13 januari 2023
van 14.00-16.00
€ 50,00/keer incl. materiaal 


 

Weefles op afspraak

Wil je liever privé les op een tijdstip dat het jou beter uitkomt?  In samenspraak met onze weefdocenten kunnen we daar meestal wel  een oplossing voor bieden.

Naast het leren weven op een hevelrietgetouw (rigid heddle loom) zijn er ook les mogelijkheden op meerschachts-getouwen en persoonlijke projecten.

neem contact op

€ 35,00/uur

 

 

Weefgroep De Trendsetters  *)

Je kunt al weven maar je zoekt inspiratie en je vindt het leuk om je kennis en passie over weven te delen met anderen: dan is de Weefgroep echt iets voor jou.

*) Trend  is het Deense woord voor:  Schering en Inslag

2e dinsdag van de maand
van 14.00-16.00

kijk bij Activiteiten en Groepen