U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

AGENDA BEURZEN EN MARKTEN

Midwinterwol

Traditiegetrouw is ook Wolstudio Haren weer present op deze grote wolmarkt! Net als de bezoekers kijken wij er ook ieder jaar weer naar uit. Uiteraard gaat er weer veel Ashford mee, Landscapes Dyes, Natuurlijke verfstoffen, boeken, wol, viltbenodigdheden etc. Je kunt veel zelf uitproberen; even achter een Countryspinner of Joy, of een hevelrietgetouw uit proberen? Het kan allemaal. 

PROGRAMMA:

Doorlopende spindemonstraties op de Ashford Joy en de Country Spinner

Doorlopende weefdemonstraties op een SampleIt Loom en een Knittersloom (rigid heddle looms/hevelrietgetouwen).

INRIJGDEMO: hoe rijg je een hevelrietgetouw in? Elke beursdag van 14.00 – 15.00 een demonstratie ‘ketting inrijgen’. Je mag zelf ook ‘mee-oefenen’.

VRAGENUURTJES: elke beursdag van 10.30 – 11.30 en 15.00 -16.00 inloop-vragenuur en weef-tips en trucs. 

BUITENKANSJE VOOR ‘HEVELGRIETEN’: ben vóór 1 december lid (geworden) van de facebookgroep ‘Hevelgrieten’ en kun je dat ter plekke aantonen: dan maak je kans op een gratis full colour instructie over weven. Je kunt kiezen tussen ‘Inlegtechniek’ of ‘Spaans Kant’. Aan het begin van elk vragenuur zijn er van elk 5 stuks beschikbaar. Wie het eerst komt, het eerst maalt, en op = op.

MEET & GREET voor leden van de HEVELGRIETEN. Het lijkt ons als beheerders (Betty en Marijke) ook heel erg leuk jullie eens in levende lijve te ontmoeten. In de stand van Wolstudio Haren staat een tafel voor jullie klaar waar je even kan aanschuiven en waar je elkaar kunt ontmoeten of als afspreekpunt om samen de beurs verder te bezoeken. Heb je vragen over het weven op een Hevelrietgetouw, wil je uitleg over bijvoorbeeld een varident riet, weefnaalden, een second heddle kit of wil je de nieuwe SampleIt 40 cm bekijken dan ben je -buiten het programma om- natuurlijk ook van harte welkom in onze stand. We hebben ook de nieuwe Wheels mee (op = op).

8 en 9 december

Manege de Dollard in Winschoten

stand nr 62

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

de nieuwe SampleIt in de comfortabele breedte van 40 cmde nieuwe SampleIt in de comfortabele breedte van 40 cm

 

 

  

Handwerkbeurs Zwolle

Voor het vierde jaar alweer zal Wolstudio Haren weer een stand inrichten op deze grote Handwerkbeurs. Er gaat natuurlijk weer heel veel Ashford mee. Dus je kunt veel zelf uit proberen. Maar ook Landscapes Dyes, boeken, natuurlijke verfstoffen, viltbenodigdheden etc.

15,16,17 en 18 februari 2018

IJsselhallen Zwolle

Wol in de Hoofdrol

Deze markt is gekoppeld aan Culturele Hoofdstad Fryslan 2018 en aan de Week van het Weven 2018. Naast de markt zal er een grote weef-in zijn, weeframen route etc. Wil jezelf deelnemen aan deze markt of meer info hebben stuur dan even een mailtje aan info@wolindehoofdrol.nl

26 en 27 mei

it Dreamlan in Kollumerpomp