U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

VILTEN EN VERVEN

Vilten in de Griekse Zagori 

 

uitzichtuitzicht

De Viltreis van 2017 is inmiddels achter de rug. Het was een geweldige week. En er zijn prachtige viltproducten gemaakt. Wij gaan zeker in 2018 weer een viltweek organiseren. Waarschijnlijk wordt het weer de 3e week van oktober. Hou de website in de gaten. Wil je je alvast op de lijst laten plaatsen mail dan even naar marijkeeering@gmail.com

 

 

 

 

 

 

Kerstkrans van wol

Een bijzondere kerstkrans van wol. Naar keuze te combineren met natuurlijke materialen of juist met glitter en glans. Geschikt om op te hangen maar ook mooi op tafel met een stompkaars erin.

zaterdag 16 december

10.00-12.30 uur

€ 20,00

De ochtend groep is vol.

Maar 's middags van 14.00-16.30 is er een extra workshop ingepland. Daar zijn nog plaatsen beschikbaar.

 Jaargroep Natuurlijk verven: werken met de seizoenen 2018

Op het gebied van natuurlijk verven van (wol)vezels valt zoveel te leren, te vertellen, te experimenteren en te ontdekken dat een jaargroep een goede vorm lijkt om hiermee aan de slag te gaan. Gedurende het jaar passen we het programma aan aan het seizoen. In de winter zullen we meer met gedroogde materialen werken en het voorjaar, vroege zomer vraagt erom om naar buiten te gaan en op open vuur in koperen ketels te gaan werken. Als rode draad door het hele jaar loopt de berk. Deze boom kent vele mogelijkheden en daarom zullen we elke bijeenkomst in ieder geval iets met de berk gaan doen. 

Niet alleen wolvezels, maar ook katoen, zijde, kunststofvezels kunnen geverfd worden, we gaan stempelen, natuurlijke prints maken, afbinden etc… We werken met o.a. berk, meekrap, indigo, cochenille, anatto, ui, fluitenkruid, elzen, walnoot, reseda, wede, kurkuma, ……. En wat zich nog meer voordoet gedurende het jaar. Er is ook steeds de gelegenheid om je eigen meegebrachte garens/vezels te verven.

 

Donderdag 11/1, 8/3, 3/5, 28/6, 20/9, 15/11 2018

Deze Jaargroep zit inmiddels vol. 

 

Alle dagen van 10.00-16.00

€ 400,00