U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

 

VILTEN EN VERVEN

Vilten in de Griekse Zagori 
Dit jaar gaan we in mei en oktober naar Griekenland voor een viltreis.
De reis in mei is van 12 tm 20 mei. Het thema van de viltreis is deze keer "Draagbaar Vilt". Er is nog plek op de reis.

In oktober gaan we van 11 tm 18 oktober. Deze data zijn nog onder voorbehoud omdat de ervaring leert dat er momenteel wel eens iets wijzigt qua beschikbare vluchten. Het thema wordt dan Bloemen en Bladeren, naast vilten gan we ook ecoprinten op deze reis en beide ambachten ook combineren. Er is nog plek op deze reis.

Wil je meer informatie vraag dan de folder aan per mail: marijkeeering@gmail.com

12 tm 20 mei : Draagbaar vilt

11 tm 18 oktober: Bloemen en bladeren (ecoprinten en vilten) 

 

Jaargroep Natuurlijk verven: werken met de seizoenen !

                                        
Het mooie van een jaargroep is dat je op deze manier met de seizoenen mee beweegt en daarop ook je verfbaden aanpast. Het verven van dierlijke en plantaardige vezels en stoffen komt aanbod maar daarnaast ook het maken van afdrukken op stoffen en papier. (roestprints, ecoprints etc.). Van iedere cursusdag krijg je de recepten op papier zodat je aan het einde van de Jaargroep een goed naslagwerk hebt daarnaast ontvang ook bij aanvang van iedere dag een materialen pakket. We werken 4 dagen in het atelier bij de winkel maar gaan ook 2 dagen buiten werken op open vuur. De groep bestaat uit maximaal 6 personen. 
Docent: Marijke Eering

  

6 dagen van 10.00-16.00
Data 2022: 27/1, 24/3, 26/5, 14/7, 29/9, 24/11 

€ 430,00
VOL

Ik start een 2e Jaargroep in 2022, VOL

               

Sjaal: Verbindend vilt in natuurlijke kleuren
In deze workshop verbind je lapjes natuurlijk geverfde zijde, katoen en/of wol met wolvezels (met behulp van de vilttechniek) tot een luchtige sjaal. Ook de wol is allemaal natuurlijk geverfd. Het geeft een tere uitstraling die de sjaal tot een waar kunstwerk maakt. Maximaal 4 personen.

Docent: Marijke Eering

nieuwe datum volgt

10.00-13.00
€ 45,00

 

 

 

   

Sloffen, tas of hoed vilten,
Zijn je sloffen versleten, ben je op zoek naar die tas die overal bijpast of wil je een lekkere warme hoed? Dan ben je van harte welkom om op deze dag 1 van die drie items te komen vilten. We werken met water, wol en zeep. Heb je nog niet eerder nat gevilt dan kies je voor een eenvoudiger model.

nieuwe datum volgt


van 10.00-16.00
€ 90,00