U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

VILTEN EN VERVEN

Vilten in de Griekse Zagori  


uitzichtuitzicht

Van 13 tot en met 20 oktober organiseren we weer een Viltreis naar de Griekse Zagori. Een reis vol vilt, wol, cultuur, lekker eten en prachtige natuur. Het thema wordt dit jaar: Stapelen en Gelaagdheid. Met dit thema worden verschillende werkstukken gemaakt mede geïnspireerd op het landschap van de Zagori.

Afhankelijk van het weer worden de workshops gegeven bij Porfyron (www.porfyron.com) of Rokka (www.rokkazagori.gr). Je kiest ook voor 1 van deze locaties voor de overnachtingen. Ze liggen op ongeveer 10 autominuten van elkaar en het is een prachtige rit.

De workshops (5 dagdelen van ongeveer 4 uur) incl. alle materialen komen op € 275,00.

Voor het verblijf betaal je bij Porfyron: € 520,00 en bij Rokka € 450,00. (er is een toeslag voor een  1 persoonskamer)

Dit verblijf is incl. ontbijt, 5x lunch en 7x diner alsmede gebruik van de huurauto die wij daar nodig hebben (minimaal 2 personen /auto).

We vliegen van Amsterdam naar Preveza. Je dient zelf je ticket te boeken. Wij geven je een reisadvies.

 

Heb je interesse? Ik stuur je graag de uitgebreidere flyer toe per mail. marijkeeering@gmail.com

 

 

Vachtvilten

Er zijn weer nieuwe vachten dus kunnen ze worden gevilt. En het mooie is ieder jaar geeft het schaap weer zo’n mooie vacht om te verwerken.

De vacht zo van het schaap gaan wij vervilten tot een stoer kleed. Inclusief wol en vacht. 

Vrijdag 31/8

van 10.00-16.00

€ 85,00 incl. materiaal 

Ruigkleed op Gaaskatoen

Op een ondergrond van gaaskatoen ga je aan de slag met diverse wolsoorten in natuurlijke kleuren. Op deze manier creëer je met behulp van het natvilten  een mooi soepel vallend kleed dat ook nog eens structuur heeft. Viltervaring niet nodig.

Woensdag 19/9

van 10.00-13.00

€ 35,00 incl. materiaal

Inloopworkshop Pompoenen vilten 

Altijd gezellig de inloop workshops. Deze keer ga je een pompoen maken met de viltnaald. Leuk voor op de herfsttafel bijvoorbeeld. Ervaring is niet nodig. Ook geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Schuif aan als er plek is (maximaal 10 personen aan tafel). Aanmelden is niet nodig. 

Zaterdag 6/10

inlopen van 10.00-15.00

€ 10,00 pp incl. materiaal

aanmelden niet nodig, schuif aan als er plek is.

Natuurlijk Verven: Rood, Blauw, Paars

Op deze dag ga je wol en andere vezels in rood (Cochenille) blauwtinten (Indigo) leren verven. De combinatie van deze twee geeft ook mooie paarse tinten. De workshop is inclusief verfmaterialen en vezels/wol. Er is ook beperkt de mogelijkheid om eigen garens te verven.  

Donderdag 8/11

van 10.00-16.00

€ 90,00 in

cl. materiaal

Polswarmers Vilten

Pongé zijde in combinatie met heerlijk zachte merino wol in je favoriete kleuren zorgen voor prachtige, warme polswarmers. We gaan nat vilten.

            Vrijdag 30/11

van 10.00-12.30

€ 27,50 incl. materiaal

 

Kerstkrans van Wol 

Met wol en andere feestelijke en/of natuurlijke materialen maak je je persoonlijke kerstkrans voor de feestdagen. De krans kan liggen op een tafel of op gehangen worden.

 

Woensdag 12/12

van 10.00-12.30

€27,50 incl. materiaal

Kerstslinger van Wol 

Weer eens wat anders dan een krans deze verticale Kerstslinger. Onderaan bevestig je een bel of kwast van wol als je hem wilt ophangen. Maar de slinger kan ook midden op tafel liggen als kerstversiering.

 

Woensdag 12/12

van 14.00-16.30

€ 27,50

 Jaargroep Natuurlijk verven: werken met de seizoenen 2019 !

Op het gebied van natuurlijk verven van (wol)vezels valt zoveel te leren, te vertellen, te experimenteren en te ontdekken dat een jaargroep een goede vorm lijkt om hiermee aan de slag te gaan. Gedurende het jaar passen we het programma aan aan het seizoen. In de winter zullen we meer met gedroogde materialen werken en het voorjaar, vroege zomer vraagt erom om naar buiten te gaan en op open vuur in koperen ketels te gaan werken. Als rode (eigenlijk gele!) draad door het hele jaar loopt de berk. Deze boom kent vele mogelijkheden en daarom zullen we elke bijeenkomst in ieder geval iets met de berk gaan doen. 

Niet alleen wolvezels, maar ook katoen, zijde, kunststofvezels kunnen geverfd worden, we gaan stempelen, natuurlijke prints maken, afbinden etc… We werken met o.a. berk, meekrap, indigo, cochenille, anatto, ui, fluitenkruid, elzen, walnoot, reseda, wede, riet, kurkuma, ……. En wat zich nog meer voordoet gedurende het jaar. Er is ook steeds de gelegenheid om je eigen meegebrachte garens/vezels te verven.

 

De Jaargroep 2018 is vol. Hieronder de data voor de Jaargroep 2019!! Er zijn nog 1 plaats beschikbaar.

Donderdag 10/1, 7/3, 16/5, 11/7, 5/9, 7/11 2019

 

Alle dagen

van 10.00-16.00 

€ 400,00