U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

De reis gaat 

VILTEN EN VERVEN

Vilten in de Griekse Zagori

Viltweek  van 14 tot 21 oktober 2017
Dit is een geweldige kans om van een verzorgde viltvakantie week te genieten in de prachtige Zagori maar ook om deze streek te verkennen. Een gebied in het  noordwesten van het vaste land van Griekenland met
zijn 46 dorpen en vele mogelijkheden.
Ik ken het gebied al vele jaren en kom er heel graag.
Het is een paradijs voor liefhebbers van serene rust, natuurschoon,cultuur en een heerlijke keuken. Je kunt samen met een vriendin komen,maar deze reis is ook uitermate geschikt om alleen mee te gaan. Mocht
je met een niet-viltende vriendin of partner willen komen dan is hetaan te raden om een auto te huren om het gebied te kunnen verkennen en/of te wandelen als de groep aan het vilten is. Uiteraard hebben viltsters voorrang. Hoewel textiel centraal staat tijdens deze week, heb je ook gelegenheid om te wandelen, de schitterende omgeving te verkennen of om te relaxen. Je kunt kiezen voor een verblijf in Hotel Porfyron www.porfyron.com Ano Pedina (Rita en Yiannis) of bij Lena,
pension Rokka www.rokkazagori.gr in Elafotopos.

Afhankelijk van het weer werken wij buiten bij pension Rokka of binnen in het dorpshuis van Ano Pedina (op loopafstand van Hotel Porfyron).
Het verven gaan we zowiezo bij pension Rokka doen op het terras met werkelijk een oogverbluffend uitzicht! We werken dus op beide locaties. Ze zijn onderling vlot te bereiken met de auto. Rita van Hotel Porfyron is Nederlandse en Lena (van pension Rokka) is Griekse,
spreekt uitstekend Engels en Duits en een beetje Nederlands.
We werken 5 dagdelen van ongeveer 4 uur. En hebben dus ook volop tijd om van de omgeving te genieten. Er is 1 vrije dag om zelf in te vullen.

Hoe ziet het viltprogramma eruit?
Rondom het thema Transparant en Licht ga je gedurende 5 dagdelen van ongeveer 4 uur vilten, (roest)prints  maken en gaan we op 1 van de dagen ook een natuurlijk verfbad maken. Al deze technieken combineren we tot een
aantal mooie projecten/objecten die je als herinneringen aan je verblijf op deze mooie plek meeneemt naar huis.
De workshop is geschikt voor beginnende en gevorderde vilt(s)ters. Er is ook wol beschikbaar van schapen uit de omgeving om te verwerken in je werkstukken.
De workshop is inclusief materiaal (wol, zijde, verfstof etc).
Zelf graag meenemen:
Noppenfolie minimaal 60 cm x 200 cm
2 grote handdoeken
Stuk (olijf) zeep
Handig zijn ook een schaar, pen en papier. 

Kosten
Hotel Porfyron
Vol pension 795,= per persoon op basis van een 2 pers. kamer,( éénpersoonskamer is +                                         150,= euro).

Pension Rokka
Vol pension  725,= euro per persoon op basis van een 2 pers. kamer
(éénpersoonskamer is + 115,= euro).

Bovenstaande bedragen zijn inclusief workshops en materialen, verblijf
op basis van vol pension en de beschikking over een huurauto (minimaal
2 personen per auto)

 

 

 

Bovenstaande bedragen zijn exclusief :

Vliegticket (bij vroegboeken Amsterdam-Preveza retour ongeveer 200 euro) verzekeringen, drankjes bij het eten (buiten de workshop), evt.excursies en persoonlijke uitgaven.

Bij je aanmelding aangeven in welke accommodatie je wilt overnachten (Hotel Porfyron of Pension Rokka) en of je chauffeur zou willen zijn van 1 van de huur auto’s. Ik zal zelf ook rijden.

Na aanmelding krijg je een bevestiging.

De reis gaat door! Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar.

Aanmelden kan bij:
Marijke Eering
Wolstudio Haren
marijkeeering@gmail.com

 

 

Vilt Introductie

Vilten al veel over gehoord maar hoe doe je dat nu ? Tijdens deze introductie maak je kennis met het vilten, zowel nat als droog. Aan de hand van twee concrete projecten leer je de basisbeginselen.  

Zaterdag 9 september

10.00-12.30 uur

€ 25,00

incl. materialen

Natuurlijk Printen (Ecoprinten)

Printen op stoffen met Natuurlijke materialen. We gaan verschillende, warme en koude, technieken toepassen.

Vrijdag 15 september

10.00-16.00

€ 77,50

incl. materialen

 

VOL!

Vachtvilten

Tijdens deze workshop vilt je vanuit de vacht zoals deze geschoren van het schaap komt een mooi, stoer kleed. Keuze uit diverse vachten van lokale kuddes en boeren. Zoals Schoonebeker en Drents Heideschaap. Ook geschikt voor beginners.

zaterdag 16 september

10.00-16.00

€ 77,50

incl. materiaal

Nog 1 plaats beschikbaar.

Tas, schaal, mand......

Je kunt uit verschillende technieken kiezen deze dag. Je kunt een tas, schaal, kussen of andere ruimtelijke vorm gaan vilten uitgaande van een mal. Dus drie dimensionaal vilt vanuit het platte vlak (natvilten). Of mooie lappen vilten die later samengevoegd worden tot een kussen of tas. Kleurrijk of juist in mooie natuurtinten van wol met verschillende structuren (krullen,haren) en andere  vezels. Heb je al meer ervaring dan kun je ook stoffen verwerken op je vilt.

Zaterdag 23 september

10.00-16.00

€ 77,50

incl. materialen

Sjabloneren op de ketting

Hoe je op een heel andere manier een patroon in je weefsel aanbrengt: weven en verven tegelijk!  Tips, trucs en nog veel meer leuks tijdens deze best intensieve workshop. 

Let op: je moet met een ingeregen getouwtje komen. Hiervoor krijg je uiterlijk één week voor aanmelding een instructie per mail.

Inclusief basismateriaal voor tijdens de workshop en een full colour stap-voor-stap handleiding voor thuis.

Zaterdag 28 oktober

13.00 - 17.00 uur

€ 50,--

 

koffie/thee met iets lekkers erbij,

incl. basismateriaal

opgeven zie contactpagina

Natuurlijk Verven: Blauw, blauw, blauw

Op deze dag ga je wol en andere vezels in allerlei blauwtinten leren verven. We werken onder andere met Indigo en Blauwhout. De workshop is inclusief verfmaterialen en vezels/wol.

Zaterdag 4 november

10.00-16.00 uur

€ 85,00

incl. materialen en verfstoffen

nog 1 plaats beschikbaar

Inloopworkshop Zeep-keitjes vilten

Deze keer gaan we natvilten tijdens de inloopworkshop. Om een zeepje vilt je met wol en zijde net alsof er een steentje ontstaat. Je maakt er twee, dus 1 om cadeau te geven en de ander voor jezelf ? Aanmelden is niet nodig voor deze workshop.

Woensdag 8 november

14.00-17.30 uur

€ 10,00

 

Kerstkrans vilten

Een bijzondere kerstkrans van wol. Naar keuze te combineren met natuurlijke materialen of juist met glitter en glans. Geschikt om op te hangen maar ook mooi op tafel met een stompkaars erin.

zaterdag 16 december

10.00-12.30 uur

€ 20,00

Nog 2 plaatsen beschikbaar

 Jaargroep Natuurlijk verven: werken met de seizoenen 2018

Op het gebied van natuurlijk verven van (wol)vezels valt zoveel te leren, te vertellen, te experimenteren en te ontdekken dat een jaargroep een goede vorm lijkt om hiermee aan de slag te gaan. Gedurende het jaar passen we het programma aan aan het seizoen. In de winter zullen we meer met gedroogde materialen werken en het voorjaar, vroege zomer vraagt erom om naar buiten te gaan en op open vuur in koperen ketels te gaan werken. Als rode draad door het hele jaar loopt de berk. Deze boom kent vele mogelijkheden en daarom zullen we elke bijeenkomst in ieder geval iets met de berk gaan doen. 

Niet alleen wolvezels, maar ook katoen, zijde, kunststofvezels kunnen geverfd worden, we gaan stempelen, natuurlijke prints maken, afbinden etc… We werken met o.a. berk, meekrap, indigo, cochenille, anatto, ui, fluitenkruid, elzen, walnoot, reseda, wede, kurkuma, ……. En wat zich nog meer voordoet gedurende het jaar. Er is ook steeds de gelegenheid om je eigen meegebrachte garens/vezels te verven.

 

Donderdag 11/1, 8/3, 3/5, 28/6, 20/9, 15/11 2018

Deze Jaargroep zit inmiddels vol. Bij voldoende belangstelling start ik een tweede jaargroep in 2018. Wil je op de lijst laat het mij weten: marijkeeering@gmail.com

 

Alle dagen van 10.00-16.00

€ 400,00