U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

 

VILTEN EN VERVEN

Vilten in de Griekse Zagori 
We hebben in 2019 weer een heerlijke viltweek gehad in Griekenland. Ook voor 2020 staat deze reis in de planning. Mogelijk komt er nog een extra cursusweek bij waarin Natuurlijk verven met lokale producten centraal staat. De plannen worden verder uitgewerkt. Hou de website in de gaten.

Heb je al interesse? Stuur mij even een mailtje. Dan hou ik je op de hoogte

marijkeeering@gmail.com

 

 

Jaargroep Natuurlijk verven: werken met de seizoenen !

Het mooie van een jaargroep is dat je op deze manier met de seizoenen mee beweegt en daarop ook je verfbaden aanpast. Het verven van dierlijke en plantaardige vezels en stoffen komt aanbod maar daarnaast ook het maken van afdrukken op stoffen en papier. (roestprints, ecoprints etc.). Van iedere cursusdag krijg je de recepten op papier zodat je aan het einde van de Jaargroep een goed naslagwerk hebt daarnaast ontvang ook bij aanvang van iedere dag een materialen pakket. We werken 4 dagen in het atelier bij de winkel maar gaan ook 2 dagen buiten werken op open vuur. De groep bestaat uit maximaal 8 personen. 
Docent: Marijke Eering

  

Donderdag 9/1, 12/3, 14/5, 2/7, 10/9, 12/11
van 10.00-16.00 
€ 400,00

 

 


               

 Feestelijke Doedag Kleurenpracht met Kruidenkracht
Deze dag gaan we de pracht en kracht uit het boek 'Kleurenpracht met kruidenkracht' echt bundelen. In de ochtend ga je natuurlijk verven met 3 verschillende verfbaden/kleuren en in de middag ga je aan de slag met dezelfde kruiden maar ga je nu de kruidenkracht ontdekken.
Docenten: Marjanne Huising en Marijke Eering

Zaterdag 1 februari
van 10.00-16.00
€ 95,00 

 

De ontdekking van KLEUR

Paars of lila. Lavendelblauw of zachtblauw. Groengeel of geelgroen? Kleuren zijn soms moeilijk te duiden. Kleuren kunnen ook emoties oproepen, herinneringen oproepen. Ga mee op deze ontdekkingsreis over kleur. We gaan diverse aspecten van kleur behandelen. We kijken naar de betekenis van kleur in je leven, je leert een kleurencirkel te maken, kleuren te mengen, kleuren te verven, wat doen kleuren met elkaar, hoe verwerk je kleur in een werkstuk. We gaan onder andere vilten, kaarden, verven en kleuren. Kortom een heerlijk onderdompelen in een kleurrijk avontuur. Vooral interessant voor liefhebbers van weven, vilten, spinnen, breien en haken.

Donderdag 

28/11 2019, 23/1, 27/2, 26/3 en 23/4 2020

van 10.00-12.30

€ 150,00

 

Inloopworkshop Harten
Een bijzondere inloopworkshop deze keer. Korau en Wolstudio Haren verzorgen deze workshop samen. Eerst ga je drie zaadhartjes maken met behulp van papierscheppen en aansluitend maak je nog een wollig hart met behulp van de viltnaald. Ook geschikt voor kinderen (onder begeleiding) vanaf 6 jaar. Aanmelden is niet nodig.
Docenten: Ineke Donker en Marijke Eering

Zaterdag 8 februari

van 10.00-14.00

€ 12,50

Sjaal: Verbindend vilt in natuurlijke kleuren
In deze workshop verbind je lapjes natuurlijk geverfde zijde, katoen en/of wol met wolvezels (met behulp van de vilttechniek) tot een luchtige sjaal. Ook de wol is allemaal natuurlijk geverfd. Het geeft een tere uitstraling die de sjaal tot een waar kunstwerk maakt. Maximaal 4 personen.

Docent: Marijke Eering

Zaterdag 21 maart
10.00-13.00
€ 45,00

VOL

Inloopworkshop Pasen
Deze inloopworkshop staat in het teken van Pasen. Je kunt eieren vilten of kuikentjes maar een heuse paashaas kan ook! Ook geschikt voor beginnende vilter en kinderen (onder begeleiding) vanaf 6 jaar. Maak je paastafel dit jaar extra mooi met je eigen gemaakte viltwerkjes. Aanmelden is niet nodig.
Docent: Marijke Eering

Woensdag 8 april
14.00-17.00
 € 10,00

Tasje vilten
Het natvilten met water en zeep staat in deze workshop centraal. Je leert om een mal heen een tasje te vilten. Je kunt wol en diverse stofjes combineren in je werk. De eindmaat is ongeveer 16x16 cm eventueel met klep en hengsel.
Docent: Marijke Eering

Zaterdag 25 april
10.00-13.00
€ 45,00
nog 1 plek

Natuurlijk Verven: Blauw, Rood en Paars
Het verven met indigo en cochenille (em combinaties daarvan) staat centraal deze dag. Je leert een indigokuip maken en een cochenille verfbad. En daarna natuurlijk heerlijk verven. Deze dag is incl. materialenpakket. Er is ook, beperkt, ruimte om eigen meegebrachte materialen te verven.
Docent: Marijke Eering

Donderdag 30 april
10.00-16.00
 €90,00

nog 1 plek beschikbaar

Inloopworkshop Feestvarkentje vilten
De winkel bestaat in 2020 vijf jaar. Daarom deze feestelijke workshop. Je werkt met de viltnaald. Kom je ook zo'n feestelijk varkentje maken? Geschikt voor beginnende vilters en kinderen (onder begeleiding) vanaf 6 jaar. Aanmelden is niet nodig.
Docent: Marijke Eering    

Woensdag 20 mei
14.00-17.00
€ 10,00

Wandkleed Vilten
Tijdens deze workshop ga je een wandkleed maken met de natvilttechniek. Er zijn allerlei wolsoorten in zowel naturel als geverfde tinten beschikbaar ook is er een ruime keus uit andere vezels om zo je favoriete kleed te gaan vilten.  We werken, naar wens, op een basis van gaaskatoen, naaldvilt of wolvlies. De maximale eindmaat is ongeveer 80 cm bij 95 cm. Er kunnen maximaal 4 personen deelnemen.
Docent: Marijke Eering
 

Vrijdag 19 juni

10.00-16.00
€ 85,00

Reis rond de wereld in 6 viltdagen

Je hebt al eens gevilt en dat proeft naar meer! Je wilt bijvoorbeeld meer leren over het werken op stoffen, experimenteren met structuren, meer kennis opdoen over wol en vachten, geïnspireerd worden door de groep waar je mee werkt. Dit komt allemaal aan de orde in onze reis langs diverse landen, vilttechnieken, symbolieken en wol soorten. Vooral het natvilten zal in al zijn facetten aan bod komen. Er is geen huiswerk maar zelf thuis lekker verder experimenteren of je werkstukken afmaken waar je aan begonnen bent kan natuurlijk wel. Deze cursus is exclusief materialen. Deze kun je zelf meenemen of in de winkel van de Wolstudio aanschaffen. Je krijgt van te voren per les door welke materialen je nodig hebt.
Docent: Marijke Eering

Vrijdag 3/4, 8/5, 5/6, 4/9, 2/10, 6/11

10.00-16.00
€ 300,00