U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Al vele jaren run ik, Marijke Eering, een bedrijf in ambachtelijke wolbewerking. Eerst als Wollige Zaken wat later Wolstudio Haren ging heten. Sinds februari 2015 is de Wolstudio gevestigd aan de Rijksstraatweg 105 in Haren waar ze onderdeel uit maakt van de winkel Kruid & Ambacht.  Je kunt hier heel veel meer vinden dan wol alleen. Een winkel vol prachtige, handgemaakte, duurzame en eerlijke producten. Veelal lokaal gemaakt of ontworpen.

Ruim vijftien jaar geleden is het begonnen met het zogenaamde natvilten op het (toen nog) Kunstencentrum in Groningen. Het werken met pure, stoere, ruige wolsoorten is wat ik heel graag doe.
Maar tegenwoordig v
ind ik het ook heerlijk om met diezelfde wol juist heel transparant te werken. Bijvoorbeeld gecombineerd met vindsels uit de natuur. Ook de viltnaald vind ik leuk omdat je er weer heel andere dingen mee kunt doen.

In 2014 ben ik ook verslingerd geraakt aan het weven. Vooral het weven op hevelriet getouwen (Ridgid Heddle looms) vind ik geweldig om te doen. De basis van al het weven: 1 op en 1 neer (linnenbinding) daagt je steeds weer uit om jezelf te vernieuwen, andere materialen te ontdekken en zoals ik graag werk, voor de vuist weg aan de slag gaan zonder voorop gezet plan. In Japan doen ze dit al jaren en noemen dat Saori weven. Geweldig!! Je kunt je er helemaal in uitleven.

heksen heet dat...heksen heet dat...En als rode draad door al deze wolbewerkingstechnieken loopt het verven van wol. Zowel met natuurlijke- als met kunstmatige verfstoffen. Al jaren werk ik met veel plezier met de verven van Landscape. Prachtige kleuren, goed te combineren en makkelijk te gebruiken.

Natuurlijk verven doe ik vooral buiten in grote (koperen) potten boven een houtvuur.

"Heksen" heet dat bij mij in de familie. Ik verf veel met materialen uit mijn tuin. Maar gebruik ook graag de kleuren die de meer exotische planten ons geven. En de kleuren zijn altijd weer een verrassing!